24 april 2025
Werk met werk maken bij HIGH5 In Haarlem is gestart met de eerste fase van nieuwbouwproject HIGH5, onderdeel van gebiedsontwikkeling Schalkwijk Centrum. Bonneveld staat in voor de bouwplaatsinrichting en het ontgraven van de bouwkuip. Door een slimme fasering maakt de specialistisch grondwerker in de utiliteits- en infrabouw ‘werk met werk’ en blijft de aan- en afvoer van grondstoffen tot een minimum beperkt. HIGH5 is een ontwikkeling van HBB Groep en Hoorne Vastgoed , die gefaseerd vijf gebouwen realiseren, goed voor in totaal 569 appartementen. Voor HIGH5 hebben we nu het grondwerk van drie van de vijf gebouwen in opdracht en hebben reeds de bouwplaatsinrichting verzorgd en de toegang naar de bouwplaats gemaakt middels een grote overkluizing. Ook de bemaling valt binnen onze scope, zowel de freatische- als spanningsbemaling. Al met al voor ons dus een behoorlijk omvangrijk project. Overkluizing Rondom het bouwterrein bevindt zich een watergang. Voor een betere bereikbaarheid van het bouwterrein hebben we een overkluizing gemaakt tussen de Briandlaan en de Costa Del Sol. Daartoe hebben we begin oktober 2024 een onderheide constructie gemaakt, bestaande uit drie stalen duikerbuizen van 21 meter lang en 142 centimeter in doorsnede, gefundeerd op houten palen. Hierop is de verharding aangebracht in de vorm van 74 industrieplaten. De overkluizing zelf is met een breedte van 10 meter royaal bemeten en bedoeld voor bouwverkeer, calamiteitendiensten en bezoekers aan de sportschool in de tijdelijke huisvesting op het terrein. Het bouwverkeer wordt uiteraard gescheiden van het overige verkeer door betonnen barriers. Omvangrijke bouwplaatsinrichting Voor een vlakke en stofvrije bouwplaats heeft Bonneveld het terrein rondom vlak getrokken en afgedekt met in totaal ruim duizend industrieplaten. Aan de zijde van de Haarlemmervaart is tevens een tijdelijke damwand aangebracht en hebben we deze gedempt om voldoende werkruimte te creëren voor de realisatie van de woontorens. Verder hebben we een berlinerwand aangebracht zodat de aannemer na het ontgraven op een veilige manier de fundaties kan realiseren. Slim faseren De bouwkuip voor de eerste drie woontorens betreft een oppervlakte van een kleine 6.000 m2. Onze aanpak is erop gericht om grond zoveel mogelijk op locatie te houden. Grond wordt weliswaar op het bouwterrein verplaatst, maar later weer hergebruikt. Op die manier zijn we bijvoorbeeld in staat om de heilaag zo economisch mogelijk aan te brengen. Bij de eerste fase ontgraven we tussen de ruim 700 palen door met ons specialistische materieel uitgerust met GPS-apparatuur. Uiteindelijk moeten we 7.500 m3 grond afvoeren, maar wordt er twee keer zoveel ontgraven. Dat blijft dus allemaal op het project. Kwestie van slim plannen en faseren. Bonneveld is eind januari 2025 gestart met het ontgraven van de bouwput.
Vacature Uitvoerder GWW bij Bonneveld, specialist in grondwerk en bouwkuipen
door Anco van der Heiden 6 februari 2025
Ben jij de uitvoerder GWW die uitdagingen ziet in plaats van obstakels? Bij Bonneveld werk je aan toonaangevende projecten zoals Zuidasdok en Pallas Petten. Solliciteer nu!
Grondwerkers van Bonneveld BV
door Anco van der Heiden 6 februari 2025
Wil jij een vak leren en je verdere loopbaan van de grond krijgen? Wij zijn op zoek naar junior grondwerkers die gemotiveerd zijn en het vak willen leren. Steek jij graag jouw handen uit de mouwen en ben je niet bang voor vieze handen?
door Anco van der Heiden 20 december 2024
Bij Bonneveld is geen dag hetzelfde. Als vakman werk je aan projecten die net een stap verder gaan. Van het grondwerk voor de diepste parkeergarage van Nederland tot constructies op drukke knooppunten en bodemsaneringen waar precisie bij nodig is. Bij ons draait het om het realiseren van projecten waar we trots op zijn, groot én klein. Jouw werk, jouw kracht Samen met jouw team – bestaande uit machinisten, grondwerkers, chauffeurs en uitvoerders – zorg je ervoor dat elk project soepel verloopt. Bij Bonneveld geloven we in slim werken. Daarom zetten we onze moderne machines in om het werk lichter te maken en jou optimaal te ondersteunen. Jouw ervaring en inzicht maken het verschil, of je nu aan een natte bouwkuip werkt of een spoorbaan aanlegt.
door Anco van der Heiden 20 december 2024
Bouw samen met Bonneveld aan de toekomst als Medewerker Gewapende Grondconstructies. Solliciteer vandaag nog!
29 september 2023
Station Amsterdam Zuid krijgt een tweede reizigerstunnel: de Brittenpassage. De werkzaamheden voor de Brittenpassage maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. De bouw van de tweede stationspassage is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Dit station is na de vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal. In opdracht van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid ( Mobilis , Boskalis en Van Gelder ) voert Bonneveld de grondwerkzaamheden uit voor de Brittenpassage fase 2. Om de Brittenpassage te kunnen realiseren zal hiervoor ruimte gemaakt moeten worden onder de A10. Bonneveld is gestart met het ontgraven van ca. 27.000m3 zand waarvan het meeste onderdeks ontgraven en weggereden moet worden. Door een zeer divers machinepark kunnen we snel schakelen van diep en groots naar smal en krap. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en er wordt nauw samengewerkt met diverse bedrijven. In het weekend van zaterdag 23 en september en zondag 24 september is er dag en nacht gewerkt tijdens een buitendienststelling. Tijdens deze buitendienststelling zijn de werkzaamheden vanaf de A10 uitgevoerd.
28 juni 2023
In samenwerking met Joosten Groep heeft Bonneveld Gewapende Grondconstructies BV voor onze opdrachtgever H. van Haarst vier vleugelwanden aangebracht van schanskorven welke zijn verankerd aan gewapende grondconstructies. H. van Haarst heeft een fietstunnel gerealiseerd op het project “Aanleg Parklaan” te Ede. Met de Parklaan wordt de A12 met de N224 verbonden, zo zijn de kazerneterreinen en de Enkawijk straks beter bereikbaar. Als fundering en grondkering achter de schanskorven is er gekozen voor gewapende grondconstructies. De vier gewapende grondconstructies zijn aangebracht met een geogrid van het type Miragrid, geleverd door TenCate Geosynthetics en ontworpen door Nepocon . Als facing zijn er schanskorven toegepast welke staan op een fundering van een laag gewapende grond, een zogenoemde ‘neus’. Deze neus steekt elke laag uit zodat de schanskorf getrapt aangebracht kan worden. Als vulling is Morainegrind gebruikt en de schanskorven zijn aangebracht door Bavro . In zijn totaliteit zijn er vier constructies aangebracht van in totaal 274 meter laaglengtes gewapende grond met 140 m2 aanzicht van schanskorven. De gewapende grondconstructie zijn aangebracht met behulp van Verloren Bekisting (VB)panelen. VB-panelen zijn gegalvaniseerde netten welke in elkaar gehaakt worden en vervolgens in de gewenste graden gesteld kunnen worden, van 65 tot maximaal 90 graden. Er is voor deze techniek gekozen aangezien de constructies iedere laag verspringen. Hierdoor is het niet lucratief om telkens de bekisting opnieuw te stellen en bieden de VB-panelen een ideale uitkomst. Mocht u vragen hebben of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Neem gerust contact met ons op door een mail te sturen naar info@bonneveldbv.com of bel 035 52 80 355.
12 mei 2023
In opdracht van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen heeft Bonneveld het grondwerk uitgevoerd op het project Podiumlocatie Kavel B te Amsterdam. Aan de Schipluidenlaan in Amsterdam wordt hier een woongebouw gerealiseerd van 12.900m2 met 147 appartementen, 570 m2 commerciële ruimte en rond de binnentuin een halfverdiepte fietsparkeerkelder van 900m2. Voor de realisatie van de kelder is ruim 3.000 m3 ontgraven, waarvan een groot deel is herschikt ten behoeve van grondverbetering en het aanvullen van de kelderbak. Inmiddels is de bouw al volop bezig op een bouwplaats van ruim 2.400 m2 die verhard is met betonnen industrieplaten. In een later stadium zal Bonneveld de rioleringen en de terreininrichting aanbrengen. De terreininrichting zal onder andere bestaan uit grote tegels, verschillende plantenbakken en trappen in combinatie met keerwanden.
14 maart 2023
In opdracht van BAM Wonen heeft Bonneveld Aannemingsbedrijf BV het grondwerk uitgevoerd voor de nieuwbouw van Berghaus te Amsterdam. Het voormalige Berghaus Plaza stamt uit 1964 en is volledig gesloopt, momenteel wordt het duurzaam en in de oorspronkelijke stijl herbouwd en hernoemd naar het voormalige Berghaus. Het voormalige kantoorgebouw waar vroeger vooral modebedrijven zaten, wordt herontwikkeld tot een gecombineerd kantoor-, woon- en werkconcept. Twee woontorens bovenop het nieuwe gebouw creëren ruimte voor 288 nieuwe woningen, terwijl een derde toren van 21.600 vierkante meter extra kantoorruimte zorgt. Ten behoeve van een ondergrondse parkeerkelder kent het project een damwandkuip met een oppervlak van maar liefst 9.500m2, hieruit is ruim 17.000 vaste m3 grond ontgraven en afgevoerd. Behalve het grondwerk is Bonneveld ook verantwoordelijk voor de complete bouwplaatsinrichting, de bemalingswerkzaamheden en de groutbeheersing.
12 juli 2022
In opdracht van Combinatie Herepoort worden er door Bonneveld Gewapende Grondconstructies BV maar liefst zeven paalmatrassen en zeven gewapende grondconstructies aangebracht ter hoogte van de Lubeckweg en de Bergenweg. Alle veertien constructies worden aangebracht parallel aan de N7 en vormen op dit traject de fundering voor de vernieuwde Ring-Zuid. Voor Cluster-04 brengen we in totaal ca. 2650m² paalmatras en ca. 7200 strekkende meter gewapende grondconstructie aan. Door te kiezen voor een fundatie van een gewapende grondconstructie wordt er een verticale grondwal gerealiseerd welke ook nog eens veel hogere drukkrachten op kan nemen in vergelijking tot een regulier zandlichaam. Bij een gewapende grondconstructie wapenen we een zandlichaam met kunststofnetten. Dit brengt onder andere de volgende voordelen met zich mee: - Het creëren van een grondlichaam welke loodrecht kan opgebouwd worden, in dit specifieke ontwerp komt er namelijk direct naast de verhoogde constructie een rijweg op maaiveldniveau; - Een gewapende grondconstructie is vele malen minder zettingsgevoelig dan een regulier zandlichaam en deze hoeft niet met veilig talud van 1:1 te worden opgebouwd. Uiteraard wordt er wel gewerkt met een valbeveiliging; - Goedkoper dan veel andere grondkerende constructies. Net als bij reguliere grondwerkzaamheden is ook bij het aanbrengen van een gewapende grondconstructie elke situatie anders. Om optimaal te kunnen presteren op alle soorten projecten zijn er door Bonneveld verschillende bekistingen ontwikkeld. Bij deze constructies is er gekozen voor een bekisting die eerst vakkundig gesteld wordt en vervolgens met het hoger worden van de constructie , mee omhoog wordt getrokken. Ter hoogte van de toekomstige landhoofden worden de gewapende grondconstructies gerealiseerd op paalmatrassen. Een paalmatras is wederom een zandlichaam welke is gewapend met kunststofnetten maar deze constructie wordt aangebracht op funderingspalen waardoor de volledige constructie zettingsvrij is. De toekomstige landhoofden van de viaducten worden gerealiseerd direct bovenop de gewapende grondconstructies. Het landhoofd kan zo, via de gewapende grondconstructie en het paalmatras, zijn krachten kwijt op de onderliggen funderingspalen. Deze techniek bespaard een kostbaar betonnen landhoofd en kent tevens een aanzienlijk kleinere CO2-footprint. Projectspecifiek zijn er in deze constructie Triax-geogrids verwerkt, deze grids kunnen krachten in verschillende richtingen opvangen waardoor de constructie beter bestand is tegen invloeden van aardbevingen. Alle kunststoffen worden geleverd door onze partner Joosten Kunststoffen. Vanuit Joosten Kunststoffen is er een samenwerkingsverband opgezet; Joosten Concepts. Bij Joosten Concepts zijn alle verschillende disciplines aangesloten om dergelijke constructies van ontwerp tot realisatie aan te bieden. Mocht u vragen hebben of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Neem gerust contact met ons op door een mail te sturen naar info@bonneveldbv.com of bel 035-5280355.
12 mei 2022
Voor Hogeschool Inholland realiseert Bouwcombinatie Visser & Smit Bouw | HOMIJ Technische Installaties een nieuw onderwijsgebouw. Het nieuwe Inholland gebouw van 31.000 m² komt op een prachtige plek in de nieuwe wijk Sluisbuurt op het Zeeburgereiland. Op deze prachtige plek heeft onze gloednieuwe CAT-340 lre zijn eerste kuubs verzet! In opdracht van de combinatie is Bonneveld verantwoordelijk voor het ontgraven van ruim 27.000 m³ grond waarvan er ca. 17.000 m³ wordt afgevoerd. Overige grond blijft achter op de locatie en wordt hergebruikt voor aanvullen. Behalve de grondwerkzaamheden is Bonneveld ook verantwoordelijk voor de bemalingen en de installatie van een bouwplaats van bijna 9.000 m².
20 april 2022
In opdracht van bouwcombinatie Holland Park Diemen (Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam) voert Bonneveld de grondwerkzaamheden uit voor het sluitstuk van het project Holland Park Diemen. De bouw en herontwikkeling van de complete wijk is begonnen in 2015 en omvat allerlei soorten woningen met authentieke gevels waaronder appartementen en tegen de spoor- en metrolijn aan woontorens. Het plan wat nu in realisatie is en waarvoor wij het grondwerk verzorgen bevat 296 appartementen, 9 commerciële ruimten, 257 parkeerplekken en 886 fiets-parkeerplekken. Behalve het grondwerk zijn we ook verantwoordelijk voor het aanbrengen van de bouwplaats van maar liefst 4.000m2, het aanbrengen van een fietspad, de bemalingswerkzaamheden, het afvoeren van 5.500 ton groutspoil en het afvoeren van ruim 12.000 m3 grond. De wijk is ontworpen door de architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters en heeft gelijkenis met het door hem eveneens ontworpen Java-eiland en het Kopenhagense grachtenstadje Sluseholmen. De uitvoering van het sluitstuk is medio december 2021 gestart, de totale oplevering is gepland december 2024. Holland Park Diemen wordt gerealiseerd aan de Eekholt en Gerrit Rietveldsingel.
28 oktober 2021
In opdracht van BAM Wonen verzorgt Bonneveld Aannemingsbedrijf BV de grondwerkzaamheden en de bemalingswerkzaamheden ten behoeve van de bouw van de ondergrondse parkeergarage in Bajeskwartier, Amsterdam. Dit is een nieuwe stap in de realisatie van dit multifunctionele gebied en markeert tegelijkertijd een volgende fase in de ontwikkeling van deze nieuwe Amsterdamse stadswijk op het terrein van de voormalige Bijlmerbajes. Bajeskwartier heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid, groen en gezondheid. Eén van de doelstellingen is dat bewoners langer en gezonder leven. Om dat te bereiken wordt de wijk autoluw gemaakt, op veel plekken vrijwel geheel autovrij, komt er veel groen en nodigen de opzet van de wijk en de gebouwen uit tot een gezonde levensstijl. Het parkeren wordt ondergronds opgelost, zodat bovengronds alle ruimte overblijft voor bijna 70 aaneengesloten, voornamelijk publieke tuinen, hoven en waterpartijen. Wandelaars en fietsers krijgen zo vrij baan. De damwandkuip kent maar liefst een oppervlakte van 8.110 vierkante meter en bestrijkt een groot deel van de voormalige Bijlmerbajes. De tweelaags parkeerkelder wordt volledig ondergronds gerealiseerd, waardoor de volledige bouwkuip minimaal tot 8,10m –NAP ontgraven wordt. Bij deze bouwkuip bestaat het risico dat de bouwputbodem opbarst. Het opbarsten van de bouwputbodem kan optreden wanneer de opwaartse grondwaterdruk groter is dan het gewicht grond dat naar beneden drukt, dit kan ontstaan zodra de bovenste meters aan grond ontgraven worden. In de diepere ondergrond zijn ontspanningsbronnen aangebracht. Middels deze ontspanningsbronnen wordt er grondwater uit de onderlaag onttrokken waardoor de druk van onderen wordt weggenomen en zo is het risico van opbarsten óók weggenomen. Om maaiveldverzakkingen in de omgeving tegen te gaan als gevolg van het onttrekken van grondwater, wordt al het onttrokken grondwater ook weer terug (in de directe omgeving) in de bodem gepompt.
22 oktober 2021
Op een unieke plek op de NDSM-werf – direct aan het IJ en aan jachthaven Amsterdam Marina – komt Nautisch NDSM. Nautisch NDSM is onderdeel van de transformatie van het voormalige NDSM-terrein waar uiteindelijk ca. 5.000 woningen worden gerealiseerd. Bonneveld Aannemingsbedrijf BV voert in opdracht van Bouwcombinatie IBB Kondor/Kondor Wessels Amsterdam het grondwerk uit voor dit complex wat bestaat uit vijf woongebouwen, een kantoorgebouw en ondergrondse parkeervoorzieningen. De Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) was een scheepswerf in Amsterdam die heeft bestaan tussen 1894 en 1979. In deze 85 jaar van zware industrie is de bodem op deze kavel verontreinigd met voornamelijk koper en zink. Bodemverontreiniging is de term die wordt gebruikt wanneer door toedoen van de mens stoffen of materialen in de bodem of het grondwater zijn terechtgekomen die schadelijk zijn voor het ecosysteem of de mens. De bodem is verontreinigd als er zoveel materialen of stoffen in de grond zitten dat een normaal gebruik wordt belemmerd. Ten behoeve van de realisatie van de ondergrondse parkeerkelder wordt er 27.500ton grond ontgraven en afgevoerd, waarvan veel onder saneringscondities. De verontreinigde grond wordt afgevoerd naar een erkend verwerker waar de grond gereinigd zal worden om zo geschikt te maken voor hergebruik, zo krijgt ook de uitkomende grond weer een tweede leven. De verontreinigde grond wordt volledig ontgraven waarna er bodemverbetering wordt toegepast, na de grondwerkzaamheden is er op deze kavel enkel nog sprake van een schone ondergrond. Behalve het grondwerk is Bonneveld ook verantwoordelijk voor de (grond)waterhuishouding en de bouwplaats. Bonneveld is in het bezit van het certificaat BRL-SIKB-7000, onder dit certificaat is Bonneveld bevoegd om landbodemsanering met conventionele methoden uit te voeren. Behalve het certificaat zijn we ook in het bezit van verschillende decontaminatie-units, machines met overdruksystemen en gecertificeerde medewerkers (DLP en R-DLP). Hierdoor zijn we in staat om alle soorten landbodemsaneringen uit te voeren, volledig met eigen mensen en machines.
23 juli 2021
In opdracht van Strukton Civiel Projecten B.V. graaft Bonneveld de bouwkuipen uit ten behoeve van de ondergrondse fietsenstalling naast Station Groningen. In Groningen is 60% van alle verkeersbewegingen op de fiets. Ook op station Groningen zijn fietsen belangrijk. Nog belangrijker zijn de parkeerplekken voor fietsen. In de aankomende jaren komen er in het stationsgebied in totaal 8.000 fietsparkeerplekken bij in opdracht van Prorail. Via de fietstunnel onder de sporen door is in de toekomst een nieuwe ondergrond fietsenstalling bereikbaar die ruimte biedt voor zo’n 5.000 fietsen. Vanuit deze stalling kunnen fietsers snel overstappen op trein en bus om verder te reizen. Allereerst is er gestart met het ontgraven van ruim 11.500m3 van de bovenlaag onder saneringscondities vanwege de aanwezige vervuilingen in de bodem. De saneringswerkzaamheden zijn uitgevoerd in samenwerking met Strukton Milieutechniek BV. De saneringswerkzaamheden zijn door Bonneveld uitgevoerd conform BRL SIKB 700, protocol 7001. Om deze werkzaamheden uit te mogen voeren zijn de cabines van onze machines voorzien van overdruksystemen. Dit systeem creëert een hogere luchtdruk in de cabine dan buiten de cabine, waardoor er geen stoffen van buitenaf bij de machinist kunnen komen. Afhankelijk van de ernst van de verontreiniging gebruiken onze grondwerkers en voormannen ook aanvullende PBM’s, variërend van beschermende overalls en handschoenen tot volgelaatsmaskers. Na het ontgraven van de bovenlaag is de bouwkuip volgepompt met water, vanwege de diepte van de kuip komen we ver in het grondwater terecht. Door het waterniveau in de bouwkuip hoog te houden wordt er een druk gecreëerd op het grondwater en op de bodem, waardoor er geen spoelingen van onderaf veroorzaakt worden wat resulteert in een instabiele bodem. Tevens zorgt het water in de bouwkuip voor tegendruk op de CSM-wanden waardoor ook deze stabiel blijven. Om veilig en efficiënt op het water te werken zijn er grote werkpontons aangebracht. Vanaf deze werkpontons is er nog 30.000m3 grond ontgraven en gezogen. De laatste meter, tot 10.12 -/- NAP, is er gezogen met behulp van onze in-huis geoptimaliseerde doppompen. Deze doppompen zijn volledig aangepast om optimale producties te kunnen behalen bij onze projecten. Door een polymeeroplossing toe te voegen aan de natte grond, welke we in het ontwateringsdepot spuiten, wordt de bezinkingssnelheid significant verhoogt waardoor het retour-water zo schoon als mogelijk is. Met behulp van onze geautomatiseerde polymeer-installaties kan er goed gedoseerd worden. Nadat de bouwkuip op diepte is gezogen worden de CSM-wanden gereinigd en wordt de bodem ontdaan van slib. Vervolgens worden er 1027 GEWI-ankers aangebracht vanaf het water. Zodra deze ankers aangebracht zijn worden door Bonneveld nog verschillende duikwerkzaamheden uitgevoerd, eveneens het storten van het onderwaterbeton, het leegpompen van de bouwkuip en het schoonmaken van de onderwaterbetonvloer. Nadat deze vloer schoon is wordt de kuip weer opgeleverd aan Strukton. In 2022 zal een tweede, aangrenzende bouwkuip, ook door Bonneveld ontgraven worden. Deze tweede bouwkuip zal ongeveer de helft zo groot worden.
13 juli 2021
In opdracht van Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) heeft Bonneveld verschillende damwandkuipen ontgraven bij het Friese Kornwerderzand op De Afsluitdijk. Om het achterland ook de komende 100 jaar te beschermen tegen extreem hoogwater, wordt er bij Kornwerderzand in opdracht van Rijkswaterstaat een nieuwe keersluis gebouwd. De keersluis komt aan de Waddenzeezijde van de bruggen te liggen en bestaat uit een roldeur die wordt dichtgeschoven bij zeer hoge waterstanden. De keersluis (stormvloedkering) beschermt de schutsluis en het achterland tegen de kracht van het water. De werkzaamheden aan de keersluis, zijn voor Bonneveld verdeeld over vijf damwandkuipen aan zeezijde. Onder normale omstandigheden zal de keersluis open staan en deze wordt pas gesloten bij zeer hoge waterstanden. De grootste damwandkuip zal in de toekomst de roldeur herbergen, in de overige damwandkuipen zullen de railbalk en de sluishoofden gerealiseerd worden. Door de keersluis aan zeezijde te plaatsen levert dat enkele uitdagingen op. De damwanden zijn namelijk verhoogd weggezet in verband met mogelijke zeer hoge waterstanden. Hierdoor is er ontgraven tot een diepte van dertien meter ten opzichte van bovenkant damwand. In totaal is er, zowel in den droge als in den natte, ruim 8.000m3 grond ontgraven en ruim 6.000m3 zand gezogen. Naast de grondwerkzaamheden is Bonneveld ook verantwoordelijk voor het onderwater reinigen van de damwanden, verschillende duikwerkzaamheden, het aanbrengen van een grindlaag en het storten van het onderwaterbeton. Na het leegpompen van de damwandkuipen zijn de vloeren gereinigd en schoon opgeleverd aan Levvel. Behalve de Keersluis bij Kornwerderzand zal Bonneveld ook de doorgang voor de Vismigratierivier ontgraven.
29 maart 2021
In opdracht van Combinatie Herepoort is er door Bonneveld Gewapende Grondconstructies BV een tijdelijke constructie aangebracht nabij het Julianaplein ter plaatse van de Tijdelijke T (cluster 2B). De Tijdelijke T is onderdeel van de ombouw van de zuidelijke ringweg om Groningen. Hiermee wordt een betere doorstroming van het verkeer en een betere bereikbaarheid van alle bestemmingen in de stad gerealiseerd. Daarnaast wordt de leefbaarheid en veiligheid van de omgeving vergroot. Het ontwerp van deze gewapende grondconstructie is gemaakt door Joosten Concepts , waarmee Bonneveld Gewapende Grondconstructies BV een samenwerkingsband heeft. Dit samenwerkingsverband van experts zijn vanaf het voortraject tot en met de realisatie van verschillende concepten binnen de Grond-, Weg- en Waterbouw betrokken. Deze gewapende grondconstructie is een constructie dat is opgebouwd met behulp van zowel zand als gebroken puin. Door geogrids te verwerken in het grondlichaam, wordt een dragende constructie gerealiseerd waardoor er ruimte ontstaat voor de verdere werkzaamheden van Combinatie Herepoort. In de constructie is ruim 5.200m2 geokunststoffen verwerkt, geleverd door Joosten Kunststoffen . Net als bij reguliere grondwerkzaamheden is ook bij het aanbrengen van gewapende grondconstructies elke situatie anders. Om optimaal te kunnen presteren op alle soorten projecten zijn er door Bonneveld verschillende bekistingen ontwikkeld. Bij de constructie op de Tijdelijke T is er gekozen voor een bekisting die eerst vakkundig gesteld wordt en vervolgens met het hoger worden van de constructie, mee omhoog wordt getrokken. In totaal is er voor deze constructie ruim 400 strekkende meter gewapende grond aangebracht, verdeeld over zes lagen. Mocht u vragen hebben of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Neem gerust contact met ons op door een mail te sturen naar info@bonneveldbv.com of bel 035-52 80 355.
23 maart 2021
Werk jij graag met je handen of werk jij graag op een machine? Ben jij graag in de buitenlucht en houd jij van aanpakken? Wil jij leren, maar vooral werken én goed verdienen? Dan is Bonneveld op zoek naar jou! Wij bieden een betaalde stageplek binnen een sociaal team. Tijdens deze stageperiode ga jij de fijne kneepjes van het vak leren van één van onze eigen pro’s. Werkend leren kan op heel veel verschillende manieren, dit is sterk afhankelijk van wat jij later wil gaan worden, ben je bijvoorbeeld liever een meewerkend leidinggevende op de bouwplaats of bestuur je toch liever een grote machine ? Samen met je collega’s werk je op verschillende grote, kleine maar vooral uitdagende projecten. Zo kan je helpen bij het grondwerk voor de diepste parkeergarage van het land, de grootste bouwput van het land of zelfs helpen met het grondwerk voor de hoogste toren van het land! Naast het grondwerk voor grote bouwprojecten voeren we ook doorgaans kleine(re) grondwerkzaamheden uit. Dit maakt dit werk zeer afwisselend en veelzijdig. Naast het werken met leuke collega’s ga je ook een MBO opleiding volgen naast je baan, deze opleiding zal door Bonneveld betaald worden en daar bovenop krijg je zelfs nog doorbetaald terwijl je op school zit. Klinkt dit interessant en wil jij graag met ons kennismaken , bel dan naar 06-81394427 en maak een afspraak met Anco van der Heiden.
18 maart 2021
Amsterdam-Noord is de nieuwste woonwijk van Amsterdam. In het gebied Buiksloterham ontwikkelt en bouwt VINK Bouw het project Republica . Het project bestaat uit een divers programma verdeeld over zes bouwdelen. Er worden drie woongebouwen gerealiseerd, waaronder een woongebouw (Blok 1), een Superlofts toren (Blok 2) en huur- appartementen (Blok 3). Daarnaast wordt er een hotel (Blok 4) gerealiseerd, een café inclusief kantoorruimte (Blok 5) en een bedrijfsruimte (Blok 6). De bouwdelen landen op een gezamenlijke parkeerkelder onder de gebouwen. Republica wordt gebouwd op Kavel 14 in Amsterdam-Noord, dit gebied kent een historie van zware industrie, en dit heeft zijn sporen achtergelaten in de bodem. Bonneveld is bij dit project al vanaf het begin betrokken geweest om de bodemgesteldheid in kaart te brengen en zo ook mee te denken over het uitvoeringsplan. Behalve reguliere grondwerkzaamheden worden er ook andere werkzaamheden uitgevoerd: zoals een tijdelijke wegomlegging, een tijdelijke duiker van 85m ten behoeve van doorgang van een watergang, een tijdelijke ophoging ten behoeve van de bereikbaarheid van de bouwplaats, het aanbrengen van de bouwplaats en bemalingen. De echte uitdaging zit hem in het grondwerk, er is sprake van zware vervuiling en veel van de werkzaamheden worden dan ook onder saneringscondities uitgevoerd. In totaal wordt er ruim 17.000m3 grond afgevoerd waarvan een deel zwaar-verontreinigde grond is. De zwaar-verontreinigde grond wordt afgevoerd naar een erkend verwerker welke de grond reinigt en geschikt maakt voor hergebruik. De partijen grond die niet zwaar-verontreinigd zijn worden direct afgevoerd naar de locatie van verwerking. Bonneveld is in het bezit van het certificaat BRL-SIKB-7000 , onder dit certificaat is Bonneveld bevoegd om landbodemsanering met conventionele methoden uit te voeren. Behalve het certificaat zijn we ook in het bezit van verschillende decontaminatie-units, machines met overdruksysteem en gecertificeerde werknemers (DLP en R-DLP). Hierdoor zijn we in staat om alle soorten landbodemsaneringen uit te voeren, volledig met eigen mensen en machines.
26 februari 2021
In opdracht van Kondor Wessels Amsterdam is er gestart met de grondwerkzaamheden voor het project BinnenDok. BinnenDok ligt in het hart van NDSM-West, nabij het water van de NDSM-gracht. Het gebouwenensemble bestaat uit meerdere gebouwen met ieder een eigen karaktervolle industriële architectuur en één hoog accent van 60 meter. BinnenDok biedt 107 appartementen verdeeld over twee woongebouwen met een grote variatie aan appartemeten. Op de begane grond is ruimte voor retail, creatieve bedrijvigheid en horeca. Daarnaast bestaat het programma uit een kantoorgebouw en een openbare parkeergarage met 525 parkeerplaatsen. Bonneveld is gestart met het verwijderen van een spot sterk-verontreinigde grond, oftewel; bodemsanering. Bonneveld is in het bezit van het certificaat BRL-SIKB-7000, onder dit certificaat is Bonneveld bevoegd om landbodemsanering met conventionele methoden uit te voeren. Behalve het certificaat zijn we ook in het bezit van verschillende decontaminatie-units, machines met overdruksysteem en gecertificeerde werknemers (DLP en R-DLP). Hierdoor zijn we in staat om alle soorten landbodemsaneringen uit te voeren, volledig met eigen mensen en machines. Na het ontgraven en afvoeren van de sterk-verontreinigde grond wordt de bouwplaats aangebracht compleet naar wens van de opdrachtgever. Onderdeel van de werkzaamheden is ook het leveren en aanbrengen van een grondkering in de vorm van een Berlinerwand. Na gereedkomen funderingspalen zal de bouwput ontgraven worden zodat de fundaties aangebracht kunnen worden.
Show More